0 Shares 90180 Views

Högre sparränta på tillfälligt besök! Öppna ett sparkonto och få upp till 10% ränta på dina pengar. Vill du lära dig att spara pengar? Titta på vår enkla sparskola och få 50 kr att starta ditt sparande med!

Du har tinat köttet fel hela livet! Dessa forskare visar det enklaste sättet att tina all sorts mat!

Saga jul 17, 2017
0 90181

På vilket sätt tinar du din mat? Enligt de senaste undersökningarna, upptinar majoriteten av människor maten på fel sätt.

Forskaren Susan Eksted förklarade att många människor gör ett stort misstag. Enligt Susan Eksted, du bör nämligen inte lämna maten i kylen över natten för att tina långsamt, det är helt fel!

Så som Dr Susan förklarar är det bästa sättet att tina maten på att placera den i kallt vatten. På det sättet kommer du att bevara smaken på maten, på grund av det faktum att vatten leder värme bättre än luft. I själva verket är detta det snabbaste sättet att tina kött och fisk.

”Det har aldrig funnits något bra vetenskapligt belägg bakom de råd om att livsmedel bör tinas i kylskåp. Kanske tanken bakom detta råd är att kylskåpsupptining är mest hygieniskt. Det är sant att kött och andra livsmedel ska förvaras i kylskåp om de tinas, men det är definitivt bättre att tina mat snabbt i vatten om du ska använda den direkt ”, säger Susan.

Hon säger också att det bästa sättet att tina kött är först att lägga köttet i en genomskinlig folie och sedan sätta den i kallt vatten.

I tillägg till detta, förklarar Susan att människor som tinar kött i en mikrovågsugn också gör ett stort misstag, eftersom denna process kan skada köttet. Du bör definitivt undvika avfrostning av ditt kött i en mikrovågsugn.

Loading...
loading...


Artiklar som passar dig

Polispatrullen åker ut på larm till en barnfamilj och ser matkniv i väggen: När sanningen bakom avslöjas kommer tårarna
Nyheter
0 delningar4367 visningar

Polispatrullen åker ut på larm till en barnfamilj och ser matkniv i väggen: När sanningen bakom avslöjas kommer tårarna

Saga - dec 19, 2017

Julen är en familje högtid och där står barnen i fokus. Det är en tid av mycket glädje och härliga stunder med nära och kära. Men det kan äv...

Rörande video visar nyfödd bebis som vägrar släppa sin mamma!
Allmänt
0 delningar7364 visningar

Rörande video visar nyfödd bebis som vägrar släppa sin mamma!

Saga - sep 18, 2017

Många barnläkare rekommenderar hudkontakt mellan mamma och barn strax efter födseln. Detta är bra för både modern och hennes nyfödda bebis. Det...

Det här är anledningen till varför du ska äta ägg VARJE dag!
Allmänt
0 delningar8278 visningar

Det här är anledningen till varför du ska äta ägg VARJE dag!

Saga - sep 16, 2017

Under flera år har man hört att om man äter ägg regelbundet, skulle man höja sitt kolesterolvärde till ohälsosamma nivåer. Dock har de senas...

Liknande Artiklar

Loading...
loading...