0 Shares 5334 Views

Högre sparränta på tillfälligt besök! Öppna ett sparkonto och få upp till 10% ränta på dina pengar. Vill du lära dig att spara pengar? Titta på vår enkla sparskola och få 50 kr att starta ditt sparande med!

Drick ett glas körsbärsjuice för denna OTROLIGA effekt på njurarna!!

Saga mar 22, 2017
0 5335

Drick 1 glas körsbärsjuice så får du i dig lika mycket antioxidanter som i 23 portioner frukt och grönsaker. Vem sa att det var svårt att komma upp i rekommenderade fem om dan?

En studie jämförde antioxidantinnehållet i 2,5 dl körsbärsjuice med olika frukter och grönsaker. Det visade sig att 2,5 dl körsbärsjuice innehöll mer antioxidanter än fem portioner av päron, tomater, vattenmelon, morot och banan.

För att jämföra antioxidantinnehållet använder man sig av en skala som kallas ORAC, Oxygen Radical Absorbance Capacity. Ju högre siffra desto bättre. Körsbärsjuicen innehöll 8.260 ORAC jämfört med 1.790 ORAC för dom fem portionerna av frukt och grönsaker.

Sedan tidigare är det känt att antioxidanter kan motverka hjärtsjukdomar, för tidigt åldrande, cancer och stroke. Ju högre ORAC-värde desto bättre skydd mot de fria radikaler som orsakar åldrande och sjukdom på sikt.

Det kan vara svårt att äta sig till samma resultat genom enstaka körsbär. Till ett glas körsbärsjuice på 2,5 dl går det åt cirka 75 körsbär.

Tidigare forskning på körsbär/körsbärsjuice har visat att bären är antiinflammatoriska och att de kan lindra artrit, påskynda muskeltillväxt och ge snabbare återhämtning i samband med sport.

Antocyaninerna i körsbär hjälper till att hålla blodkärlen friska och bevarar kollagenet i huden friskt, vilket kan försena rynkor.

Loading...
loading...


Artiklar som passar dig

Polispatrullen åker ut på larm till en barnfamilj och ser matkniv i väggen: När sanningen bakom avslöjas kommer tårarna
Nyheter
0 delningar4389 visningar

Polispatrullen åker ut på larm till en barnfamilj och ser matkniv i väggen: När sanningen bakom avslöjas kommer tårarna

Saga - dec 19, 2017

Julen är en familje högtid och där står barnen i fokus. Det är en tid av mycket glädje och härliga stunder med nära och kära. Men det kan äv...

Rörande video visar nyfödd bebis som vägrar släppa sin mamma!
Allmänt
0 delningar7370 visningar

Rörande video visar nyfödd bebis som vägrar släppa sin mamma!

Saga - sep 18, 2017

Många barnläkare rekommenderar hudkontakt mellan mamma och barn strax efter födseln. Detta är bra för både modern och hennes nyfödda bebis. Det...

Det här är anledningen till varför du ska äta ägg VARJE dag!
Allmänt
0 delningar8290 visningar

Det här är anledningen till varför du ska äta ägg VARJE dag!

Saga - sep 16, 2017

Under flera år har man hört att om man äter ägg regelbundet, skulle man höja sitt kolesterolvärde till ohälsosamma nivåer. Dock har de senas...

Liknande Artiklar

Loading...
loading...