0 Shares 32444 Views

Högre sparränta på tillfälligt besök! Öppna ett sparkonto och få upp till 10% ränta på dina pengar. Vill du lära dig att spara pengar? Titta på vår enkla sparskola och få 50 kr att starta ditt sparande med!

Denna dryck förstör dig från insidan, men nästan ALLA dricker det varje dag!

Saga apr 29, 2017
0 32445

I slutet av förra året publicerades en ny meta-analys som tagits fram på beställning av WHO (1). Studien inkluderade både randomiserade interventionsstudier och epidemiologiska studier. Slutsatsen i studien blev att om du ger folk rådet att minska på intaget av tillsatt socker går de ner i vikt och om du ger dem rådet att öka på intaget av tillsatt socker så går de upp i vikt.

Att läsk är onyttigt vet vi – men kände du till alla dessa skrämmande fakta om den sockriga drycken?

De allra flesta är medvetna om att en burk läsk är en riktig kaloribomb, fullproppad med socker. Men visste du att läskdrickande också kan orsaka allt det här?…

1 – Diabetes

Diabetes typ två uppkommer oftast i vuxen ålder och kan vara ärftlig, men sjukdomen kan också bero på dåliga levnadsvanor. Att dricka en läsk om dagen ökar risken att drabbas med hela 67 procent.

2 – Tidigt åldrande

Fosfater och fosforsyra är tillsatta för att förlänga läskens hållbarhet – men snabbar på vår egen åldringsprocess och kan därför förkorta våra liv!

3 – Blodpropp

En läsk om dagen kan öka halten av triglycerider i blodet med hela 30 procent. Det skadliga blodfettet kan bidra till åderförfettning och öka risken för att blodproppar bildas.

4 – Känsliga tänder

Fosfor- och citronsyra mjukar upp och sliter på emaljen och kan ge bestående frätskador på tänderna, vilket kan göra dem båda gulare och känsligare.

5 – Depression

Den som regelbundet dricker light-läsk med sötningsmedlet aspartam ökar risken att drabbas av en depression med 36 procent.

6 – Cancer

Kvinnor som passerat klimakteriet och regelbundet dricker läsk har hela 78 procent större risk att drabbas av cancer i livmodern än kvinnor som inte gör det. Män som dricker en läsk om dagen ökar risken att drabbas av prostatacancer med 40 procent.

7 – Övervikt

Personer som dricker två light-läsk om dagen har större midjemått än de som skippar bubblet, visar en studie där forskare följt läskdrickare under tio år.

8 – Njursten

Den som dricker minst en läsk om dagen har hela 33 procent större risk att drabbas av njursten än den som istället släcker törsten med vatten.

Loading...
loading...


Artiklar som passar dig

Polispatrullen åker ut på larm till en barnfamilj och ser matkniv i väggen: När sanningen bakom avslöjas kommer tårarna
Nyheter
0 delningar4272 visningar

Polispatrullen åker ut på larm till en barnfamilj och ser matkniv i väggen: När sanningen bakom avslöjas kommer tårarna

Saga - dec 19, 2017

Julen är en familje högtid och där står barnen i fokus. Det är en tid av mycket glädje och härliga stunder med nära och kära. Men det kan äv...

Rörande video visar nyfödd bebis som vägrar släppa sin mamma!
Allmänt
0 delningar7164 visningar

Rörande video visar nyfödd bebis som vägrar släppa sin mamma!

Saga - sep 18, 2017

Många barnläkare rekommenderar hudkontakt mellan mamma och barn strax efter födseln. Detta är bra för både modern och hennes nyfödda bebis. Det...

Det här är anledningen till varför du ska äta ägg VARJE dag!
Allmänt
0 delningar8058 visningar

Det här är anledningen till varför du ska äta ägg VARJE dag!

Saga - sep 16, 2017

Under flera år har man hört att om man äter ägg regelbundet, skulle man höja sitt kolesterolvärde till ohälsosamma nivåer. Dock har de senas...

Liknande Artiklar

Loading...
loading...