0 Shares 19124 Views

Högre sparränta på tillfälligt besök! Öppna ett sparkonto och få upp till 10% ränta på dina pengar. Vill du lära dig att spara pengar? Titta på vår enkla sparskola och få 50 kr att starta ditt sparande med!

De här 5 sakerna borde du ALDRIG äta igen!!!

Saga feb 05, 2017
0 19125

Folk frågar ofta vad de bör och inte bör äta: protein efter att ha tränat, vilken typ av ris, fullkorn, fisk eller skaldjur, till exempel. Svaret på dessa frågor är (nästan) alltid detsamma: kanske eller kanske inte. Ibland. Det beror på.

Varför? För att ”alla är annorlunda”, och det som är bra för en person kanske inte är bra för en annan. Allt har att göra med hur mycket du äter. Med det sagt ska vi i denna artikel lista fem livsmedel du aldrig bör äta.

Trots att det är sant att det finns livsmedel som är farligare än andra och att vissa är rekommenderade eftersom de är nyttiga är sanningen att vi inte kan kategorisera mat som ”bra eller dålig”. Det är mat, och varje fall är annorlunda med mer eller mindre kollateral påverkan på hälsan.

Mat du inte gillar

Du kommer inte gilla varje rätt du får eller som finns på restaurangmenyn, så varför ska du uthärda dem? Mat är vårt bränsle, det är sant, men det är även en njutning som man ska gilla; det är kulinarisk kärlek och upprymdhet. Om det smakar bra, perfekt. Om du inte gillar det, känn dig inte tvingad att äta det. Många ”hatar” vissa livsmedel, men de fortsätter äta dem i tron att det är bra för dem.

Mat som får din kropp att må dåligt

Det kan vara din mage, ditt huvud eller dina leder. Du kanske älskar något, men efter att du ätit det känner du dig uppsvälld, dåsig och generellt obehaglig. Det händer med alla typer av livsmedel och skiljer sig från person till person, oavsett om det gäller vitt mjöl, mjölkprodukter eller kött. Försök att undvika dessa livsmedel till 99%. Den resterande procenten ska du njuta av, men var försiktig så att du inte överdriver. Om du ser på detta undantag som en belöning kommer du njuta av den så mycket mer. Glöm inte att du kommer må dåligt senare om du äter för mycket.

Mat som ger dig skuldkänslor

Du vet precis vad vi talar om. Du spenderar en helg med att bara äta tårtor, brownies, glass, pommes frites, pannkakor, crêpes, sötsaker, tacos… Och du vaknar upp på måndagen med en massiv matbaksmälla och skuldkänslor som inte försvinner även om du bara äter tomater, äpplen och morotssallad under hela veckan.

Mat du bara inte kan sluta äta

Om det finns ett livsmedel du bara inte kan sluta äta, som du inte kan sluta stoppa i munnen så länge paketet inte är tomt, som du alltid vill äta oavsett vad klockan är, som någon annan måste säga åt dig att ”sluta äta” och som du speciellt har sug efter när det inte finns hemma… då är det ett livsmedel du bör eliminera från din diet.

Mat som inte är mat

Majssirap med mycket fruktos är inte mat. Modifierad majsstärkelse är inte mat. Konstgjorda färg- och smakämnen är inte mat. Cellulosa (trämassa som ofta hittas i riven ost) är inte mat. Propylenglykol? Inte heller mat. Stora matindustrier lägger dock till dem bland sina ingredienser (och många fler).

Dessa ingredienser används för många saker, som att spara pengar åt företaget, hjälpa andra företag, skapa ett beroende hos kunderna, och att använda billigare ingredienser som håller längre, men inte för din hälsa.

Det är bäst att göra sin egen mat med riktiga ingredienser och ekologiska (eller lokala) produkter, samt att använda högkvalitativt djurprotein (gräsutfodrat nötkött utan antibiotika och hormoner, fisk som inte kommer från en odling, kyckling som levt frigående, mm.). Läs på varje etikett och se om det finns ingredienser du inte känner igen, för det är förmodligen inte mat.

Loading...
loading...


Artiklar som passar dig

Polispatrullen åker ut på larm till en barnfamilj och ser matkniv i väggen: När sanningen bakom avslöjas kommer tårarna
Nyheter
0 delningar4287 visningar

Polispatrullen åker ut på larm till en barnfamilj och ser matkniv i väggen: När sanningen bakom avslöjas kommer tårarna

Saga - dec 19, 2017

Julen är en familje högtid och där står barnen i fokus. Det är en tid av mycket glädje och härliga stunder med nära och kära. Men det kan äv...

Rörande video visar nyfödd bebis som vägrar släppa sin mamma!
Allmänt
0 delningar7178 visningar

Rörande video visar nyfödd bebis som vägrar släppa sin mamma!

Saga - sep 18, 2017

Många barnläkare rekommenderar hudkontakt mellan mamma och barn strax efter födseln. Detta är bra för både modern och hennes nyfödda bebis. Det...

Det här är anledningen till varför du ska äta ägg VARJE dag!
Allmänt
0 delningar8068 visningar

Det här är anledningen till varför du ska äta ägg VARJE dag!

Saga - sep 16, 2017

Under flera år har man hört att om man äter ägg regelbundet, skulle man höja sitt kolesterolvärde till ohälsosamma nivåer. Dock har de senas...

Liknande Artiklar

Loading...
loading...