0 Shares 12833 Views

Högre sparränta på tillfälligt besök! Öppna ett sparkonto och få upp till 10% ränta på dina pengar. Vill du lära dig att spara pengar? Titta på vår enkla sparskola och få 50 kr att starta ditt sparande med!

Att värma ris fel kan få allvarliga konsekvenser. Detta måste undvikas!

Saga apr 01, 2017
0 12834


Random video!

Att värma upp resterna av gårdagens kinesiska take away är ett av livets stora glädjeämnen för många, men risrester kan faktiskt vara skrämmande dåligt för dig.

Om du inte vet det redan, kan du få en ganska obehaglig matförgiftning från att äta uppvärmt ris – men det är inte uppvärmningen som är problemet. Det är hur riset har lagrats efter att kokts för första gången.

Okokt ris innehåller ofta sporer (celler som kan föröka sig snabbt) av Bacillus cereus – en bakterie som kan orsaka matförgiftning – och den kan överleva när riset är kokt.

Och om riset får stå i rumstemperatur efter att det är kokt, kan spåren utvecklas till bakterier, som så småningom förökas och producerar toxiner – som orsakar kräkningar eller diarré.

Ju längre det kokta riset har stått i rumstemperatur, desto mer sannolikt är det att bakterier har gjort riset osäkert att äta. Det är därför mycket viktigt att du lagrar riset ordentligt om du har planer på att värma upp det igen senare.

Så hur kan du förhindra detta? Först och främst är det klokt att äta riset så snart som möjligt efter det är kokt. Och eventuella rester bör kylas så snart som möjligt. Det rekommenderas att det kyls ned inom en timme. Låt riset stå i kylskåp, men inte mer än en dag innan det värms upp igen.

Var också säker på att riset blir riktigt varmt när du värmer upp det igen. Och värm inte upp det mer än en gång.

Förhoppningsvis kommer denna artikel kommer att spara massor av obehagliga toalettbesök och smärta.

Dela artikeln för att sprida ordet!

Loading...
loading...


Artiklar som passar dig

Polispatrullen åker ut på larm till en barnfamilj och ser matkniv i väggen: När sanningen bakom avslöjas kommer tårarna
Nyheter
0 delningar4479 visningar

Polispatrullen åker ut på larm till en barnfamilj och ser matkniv i väggen: När sanningen bakom avslöjas kommer tårarna

Saga - dec 19, 2017

Julen är en familje högtid och där står barnen i fokus. Det är en tid av mycket glädje och härliga stunder med nära och kära. Men det kan äv...

Rörande video visar nyfödd bebis som vägrar släppa sin mamma!
Allmänt
0 delningar7533 visningar

Rörande video visar nyfödd bebis som vägrar släppa sin mamma!

Saga - sep 18, 2017

Många barnläkare rekommenderar hudkontakt mellan mamma och barn strax efter födseln. Detta är bra för både modern och hennes nyfödda bebis. Det...

Det här är anledningen till varför du ska äta ägg VARJE dag!
Allmänt
0 delningar8416 visningar

Det här är anledningen till varför du ska äta ägg VARJE dag!

Saga - sep 16, 2017

Under flera år har man hört att om man äter ägg regelbundet, skulle man höja sitt kolesterolvärde till ohälsosamma nivåer. Dock har de senas...

Liknande Artiklar

Loading...
loading...