0 Shares 21963 Views

Högre sparränta på tillfälligt besök! Öppna ett sparkonto och få upp till 10% ränta på dina pengar. Vill du lära dig att spara pengar? Titta på vår enkla sparskola och få 50 kr att starta ditt sparande med!

8 dåliga vanor som förstör dina njurar varje dag – Du måste omedelbart sluta med att göra detta!

Saga maj 03, 2017
0 21964

Njurarna är ett av de viktigaste organen i kroppen. De ansvarar för att filtrera toxiner från vårt blod och reglerar också vattnet och mineralbalansen i kroppen. De flesta människor tar emellertid inte tillräckligt hand om dem, vilket leder till olika njurproblem som kan få allvarliga konsekvenser. Här är de 8 värsta vanorna som ständigt skadar våra njurar:

Håller blåsan full under lång tid
Det är viktigt att gå på toaletten när man känner att det börjar trycka på man ska inte hålla sig för länge om man gör det så ökar du risken för njursvikt och flera andra hälsoproblem.

Dricker inte tillräckligt med vatten
Vatten håller vår kropp hydratiserad och krävs för korrekt njurfunktion. Genom att dricka mindre än den rekommenderade mängden vatten (6-8 glas per dag) kommer njurarna inte att kunna göra sitt jobb.

Drogmissbruk
Att ta för mycket mediciner eller att använda knark är mycket farligt. Långtidsmissbruk kan minska organens funktion och kan ha dödliga konsekvenser för din hälsa.

Överdrivet bruk av salt
Att använda salt i stora mängder kan påverka dina njurar mycket, vilket kommer att göra dem svagare och orsaka en mängd symtom som till exempel trötthet.

För mycket koffein
Koffein finns i kaffe och de flesta läskedrycker. Att dricka mycket av dessa drycker kan öka blodtrycket och påverka njurarna, så småningom kan det leda till njursvikt.

Överskott av proteinintag
Att äta för mycket protein dagligen kan öka den metaboliska belastningen och skada njurarna omedelbart.

Alkoholmissbruk
Att dricka stora mängder alkohol varje dag är en av de värsta sakerna du kan göra för dina njurar. Du kan dricka några glas ibland, men mer än det kan leda till allvarliga hälsoproblem och skada dina njurar.

Ignorera influensa och förkylningar
Att inte behandla förkylning och influensa i tid och inte vila när du är sjuk kan övervinna skada dina njurar allvarligt.

Loading...
loading...


Artiklar som passar dig

Polispatrullen åker ut på larm till en barnfamilj och ser matkniv i väggen: När sanningen bakom avslöjas kommer tårarna
Nyheter
0 delningar4391 visningar

Polispatrullen åker ut på larm till en barnfamilj och ser matkniv i väggen: När sanningen bakom avslöjas kommer tårarna

Saga - dec 19, 2017

Julen är en familje högtid och där står barnen i fokus. Det är en tid av mycket glädje och härliga stunder med nära och kära. Men det kan äv...

Rörande video visar nyfödd bebis som vägrar släppa sin mamma!
Allmänt
0 delningar7374 visningar

Rörande video visar nyfödd bebis som vägrar släppa sin mamma!

Saga - sep 18, 2017

Många barnläkare rekommenderar hudkontakt mellan mamma och barn strax efter födseln. Detta är bra för både modern och hennes nyfödda bebis. Det...

Det här är anledningen till varför du ska äta ägg VARJE dag!
Allmänt
0 delningar8292 visningar

Det här är anledningen till varför du ska äta ägg VARJE dag!

Saga - sep 16, 2017

Under flera år har man hört att om man äter ägg regelbundet, skulle man höja sitt kolesterolvärde till ohälsosamma nivåer. Dock har de senas...

Liknande Artiklar

Loading...
loading...